Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Συνεχίζεται η υποκρισία και η αντιλαϊκή πολιτική στο Δήμο Βύρωνα

Συνεχίζεται η υποκρισία και η αντιλαϊκή πολιτική στο Δήμο Βύρωνα

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΑΥΞΗΣΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ !

· Βαθαίνει η δυσφορία κατά της δημοτικής αρχής , η ανυποληψία και η αποξένωση της δημοτικής εξουσίας από τις ανάγκες των πολιτών

· Μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση» και η «Αριστερή Παρέμβαση» ζήτησαν την μείωση των δημοτικών τελών!

· Καθυστερούν οι εξαγγελίες για μειώσεις των δημοτικών τελών σε φτωχές ομάδες των κατοίκων του Βύρωνα

Τετάρτη 30.Μάρτη.- (Ρεπορτάζ : Ευγενία Κ, Στέφανος Σ.). Ενώ θα περίμενε κανείς ότι λόγω της μείωσης των μισθών και των εισοδημάτων, γενικότερα της οξύτατης οικονομικής κρίσης και των έκτακτων κοινωνικών αναγκών που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός, η Δημοτική Αρχή, θα προχωρούσε σε μειώσεις των υψηλών ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού, ώστε να ανακουφισθεί κάπως ο εργαζόμενος λαός του Βύρωνα, η Δημοτική Αρχή της Ν.Δ με επικεφαλής τον κ. Ν. Χαρδαλιά, προχώρησαν αντίθετα στην αύξηση των δημοτικών τελών για το 2011!

Την ώρα που η πραγματική ανεργία έχει ξεπεράσει το 1.000.000 άνεργους, που μειώνονται οι μισθοί, τα μεροκάματα και οι συντάξεις, την ώρα που κλείνουν μαγαζιά και επιχειρήσεις και γενικεύεται η ανέχεια και η Π Ε Ι Ν Α και την ώρα που προαναγγέλλονται από την Κυβέρνηση νέα επώδυνα μέτρα κατά του εργαζόμενου λαού, η Δημοτική Αρχή του Βύρωνα, μια πολιτικά απομονωμένη μειοψηφία, που δεν έχει την συγκατάθεση ούτε του 10 % των Βυρωνιωτών και έχει τον Βύρωνα μέσα στο "ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΌ σκουπίδι", προχώρησε την περασμένη βδομάδα στην γενική αύξηση των δημοτικών τελών κατά 3,5%, επιδεινώνοντας έτσι ακόμα περισσότερο την θέση των ανέργων, των συνταξιούχων και των φτωχών εργατικών και λαϊκών οικογενειών. Κοινό είναι το αίτημα των πολιτών ότι τα δημοτικά τέλη στο Βύρωνα, που είναι από τα υψηλότερα στην Αττική, έπρεπε να μειωθούν. Σημειώνουμε ότι την τριετία 2007 – 2009 ο Δήμος αύξησε τα δημοτικά τέλη κατά 75% ενώ πρόσφατα δήλωσε ότι η προσαρμογή του ύψους των δημοτικών τελών αποκλειστικά στις ανάγκες και μόνο της καθαριότητας είναι στόχος περίπου ουτοπικός…

Πρέπει να τονισθεί ότι από την παράταξη της Ν.Δ, κατά την συζήτηση, δεν ακούστηκε καμιά φωνή διαφοροποίησης, ενώ ενισχύονται οι εκτιμήσεις ότι η Δημοτική Αρχή θα πάρει και άλλα μέτρα αντιλαϊκής λιτότητας, καθώς γίνεται όλο και πιο φανερό ότι η οικονομική κατάσταση του Δήμου οδηγείται σε πολλαπλά αδιέξοδα εξαιτίας των κυβερνητικών αντιλαϊκών πολιτικών, της ενσωμάτωσης της Δημοτικής Αρχής στην πολιτική του δικομματισμού αλλά και μιας δημοτικής οικονομικής διαχείρισης και πολιτικής που δεν ανταποκρίνεται ούτε στις αρχές της διαφάνειας ούτε στα συμφέροντα των πολιτών.

 Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι κατά τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι μόνες παρατάξεις, που αξίωσαν ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ για να ανακουφιστούν οι άνεργοι και οι φτωχιές οικογένειες, ήταν η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ με επικεφαλής τον κ. Π. Πάλμο, και ο εκπρόσωπος της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ κ. Στ. Τζορτζιώτης.

Στο μεταξύ, το μέτρο της μείωσης των ανταποδοτικών τελών για ορισμένες εξαιρετικά αδύνατες κατηγορίες συμπολιτών μας, το οποίο υπό τις συνήθεις τυμπανοκρουσίες είχε εξαγγείλει το 2010, μέσα στην «προεκλογική μεγαθυμία» του, ο Δήμαρχος κ. Χαρδαλιάς, δεν έχει ακόμα τεθεί σε εφαρμογή!... Και όλα αυτά, όταν πληθαίνουν οι ειδήσεις ότι όλο και περισσότερος οικογένειες στην πόλη μας περνάνε από το τούνελ της σκληρής λιτότητας και της ανέχειας στο τούνελ της Π Ε Ι Ν Α Σ και φυσικά στην αδυναμία να πληρώσουν όχι μόνο τα ανταποδοτικά τέλη αλλά και τη ΔΕΗ, τη θέρμανση κλπ. Για τους ιδεολογικούς και πολιτικούς υποστηριχτές όμως των αντιλαϊκών πολιτικών του δικομματισμού, αυτά είναι ψιλά πράγματα….

Υπενθυμίζουμε ότι η εξαγγελία αφορούσε την μείωση των ανταποδοτικών τελών κατά 50% για τις άπορες οικογένειες που παίρνουν επίδομα Κοινωνικής Πρόνοιας, πολύτεκνους με ανήλικα παιδιά ή παιδιά ηλικίας μέχρι 24 χρονών που σπουδάζουν, ανάπηρους με βαθμό αναπηρίας πάνω από 67%, καθώς και συνταξιούχους, που το συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνάει τις 9000 ευρώ το χρόνο! Τα μέτρα αυτά καθώς και θεωρούνται ως ελάχιστη υποχρέωση του Δήμου απέναντι στις χειμαζόμενες μάζες.

Από αρμόδιες δημοτικές πηγές μάθαμε, ότι η καθυστέρηση για τη μη εφαρμογή της εξαγγελίας, οφείλετε τάχα στην μη έγκριση του προϋπολογισμού του 2011 που εκκρεμεί!... Ανεξάρτητα από την υπόσταση αυτού του ισχυρισμού, που δεν φαίνεται, τουλάχιστον νομικά, να έχει κάποια βάση, αποδεικνύεται ότι έχουμε να κάνουμε ξανά με ένα από τα συνήθη συμπτώματα αμοραλισμού και αναξιοπιστίας της Δημοτικής Αρχής, αφού και αν υποθέσουμε ότι τα πράγματα με τον προϋπολογισμό έτσι έχουν, σε τίποτα δεν εμπόδιζε αυτό το Δήμο να πάρει στο μεταξύ όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε όλο αυτό το διάστημα να είχε ολοκληρωθεί η εξέταση των αιτήσεων και σήμερα ο Δήμος να είναι σε θέση να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ σε ανακούφιση των φτωχών συμπολιτών μας……

Αξίζει επίσης να τονισθεί ότι το μ έ τ ρ ο εκτός της δημοσιότητας, που έλαβε στη προεκλογική περίοδο, έκτοτε δεν έτυχε καμιάς συστηματικής δημόσιας ανακοίνωσης ούτε έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου! Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα η πλειοψηφία των δικαιούχων να βρίσκεται στο σκοτάδι παρά το γεγονός ότι από τις εξαγγελίες, πέρασαν περισσότερο από 6 μήνες!... Εικάζεται ότι η απουσία ευρύτερης δημοσιοποίησης του μνημονευόμενου μέτρου αποτελεί συνειδητή ενέργεια και σχετίζεται με την άσχημη και αποκρυπτόμενη πραγματική οικονομική κατάσταση του Δήμου αλλά και τον τυχοδιωκτικό χαρακτήρα πού όλο και περισσότερο σημαδεύει την πολιτική του Δήμου !

Η «Επιτροπή Καταγραφής της Κατάστασης στο Δήμο Βύρωνα»


Βύρωνας 30.3.2011








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου