Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ - ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ



ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ανακοίνωση

Δ. Σουλιώτης μέλος της Διοίκησης του Α.Ο


Συνεχίζεται το καθεστώς της απολυταρχίας και αυθαιρεσίας. Συνεχίζεται η επιβολή του κεφαλικού φόρου στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Α.Ο.

Από 5 ευρώ το άτομο, απαιτούν τώρα 50 ευρώ ανά γήπεδο και για μια ώρα παιχνίδι στα γήπεδα 5Χ5 στην Εργάνη.

Βαριές οι ευθύνες του κ.Χαρδαλιά και της δημοτικής πλειοψηφίας της Ν.Δ του Δήμου Βύρωνα

Τη Κυριακή το απόγευμα 13/3, γύρω στις 4.20, πήγα με τον εγγονό μου στα γήπεδα 5χ5 του Δήμου Βύρωνα στην Εργάνης και ζήτησα να παίξουμε στο διαθέσιμο εκείνη τη στιγμή γήπεδο, καταβάλλοντας την πληρωμή. Γνώριζα ότι παλαιότερα η πληρωμή ήταν 5 ευρώ για κάθε άτομο.

Ο φύλακας των γηπέδων, που προφανώς εκτελούσε εντολές του Α.Ο, αρνήθηκε την παραχώρηση του γηπέδου, απαιτώντας να καταβάλλουμε, ο εγγονός μου και εγώ, το αντίτιμο των 50 ευρώ ανά ώρα ! Είπε ότι η πληρωμή αυτή ορίστηκε από τον Α.Ο, ισχύει ανά γήπεδο είναι στάνταρ και δεν μπορεί να μεταβληθεί ανάλογα με τα άτομα που θέλουν να παίξουν (δηλ. 5 ευρώ το άτομο).

Αρνήθηκα, γιατί εκτός από λόγους αρχής, δεν είχα να πληρώσω ένα τέτοιο μεγάλο ποσό! Ωστόσο υποχωρώντας στο παραλογισμό του Α.Ο και κάνοντας εκείνη την ώρα έναν συμβιβασμό, γιατί έβλεπα τον 12χρονο συνοδό μου έτοιμο να βάλλει τα κλάματα, πρότεινα να πληρώσουμε οι δύο μας από 5 ευρώ και αν στο μεταξύ εμφανιστεί ομάδα συμπολιτών μας, που θέλει να παίξει, τότε θα απελευθερώσουμε το γήπεδο και θα φύγουμε αμέσως! Έτσι, δεν θα «ζημιώνονταν ο Δήμος» και το γήπεδο δεν θα το απασχολούσε εγωϊστικά η άθληση δύο μόνο ατόμων! Ο φύλακας αρνήθηκε πάλι και επανέλαβε ότι το ποσό είναι σταθερό για το γήπεδο και η είσοδος στοιχίζει 50 ευρώ, ανεξάρτητα από παίκτες!

Ζήτησα τότε από τον φύλακα, να μου δείξει τις αποδείξεις πληρωμής, για να διαπιστωθεί αν υπάρχει αναγραφή 50 ευρώ. Αρνήθηκε και αμφισβήτησε με τρόπο σκαιό το δικαίωμά μου να ελέγξω το τύπο των αποδείξεων!..... Στην επιμονή μου και επικαλούμενος την ιδιότητα του μέλους της Διοίκησης του Α.Ο αλλά και τα δικαιώματά μου ως πολίτης, είδα τελικά τις αποδείξεις και διαπίστωσα ότι ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΑΓΙΑ ΑΝΑΓΡΑΦΗ 50 ΕΥΡΩ. Η τιμή ήταν ανοιχτή και την συμπλήρωναν με το χέρι. Ο φύλακας είναι φανερό ότι εκτελούσε εντολές.

Γνωρίζω καλά ότι εδώ και πολύ καιρό στα γήπεδα 5Χ5, οι πληρωμές γινόντουσαν με 5 ευρώ κατʼ άτομο. Εγώ ο ίδιος, στις συχνές περιοδείες μου στα γήπεδα του Α.Ο, είδα και συζήτησα με ομάδες 4 , 5 και 6 ατόμων που πλήρωνα 5 ευρώ και άλλοι, που δεν είχαν καθόλου εισιτήριο, μου έλεγαν ότι η πληρωμή έχει κανονισθεί με τους γονείς των παιδιών!....Η διαφοροποιημένη πληρωμή κατʼ άτομο μπορεί να ελεγχθεί από τους λογαριασμούς που τηρεί η Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου.

Καταγγέλλω την πολιτική αυτή της Δημοτικής Αρχής και του Α.Ο ως αντικοινωνική και αυθαίρετη. Η απαίτηση να πληρώνει ο πολίτης 50 ευρώ ανά ώρα και γήπεδο, συνιστά πρόκληση. Η στέρηση από το 12χρονο εγγονό μου να παίξει στα γήπεδα, που είναι μια λαϊκή ιδιοκτησία διαχειριζόμενη απλώς από τον Δήμο, συμβολίζει μια καθολική άρνηση, η οποία αφορά όλα τα παιδιά του Βύρωνα, όλη τη νεολαία ολόκληρη την τοπική κοινωνία. Η διαμαρτυρία μου δεν έχει μόνο προσωπικό χαρακτήρα.

Η σημερινή Διοίκηση του Α.Ο δεν έχει ποτέ κληθεί να ορίσει την τιμολογιακή πολιτική και να ορίσει τις διαδικασίες οργάνωσης των γηπέδων και τους όρους της διάθεσής τους. Όλα γίνανε από πάνω γιατί έτσι τους αρέσει. Με την σιωπηλή ή ρητή συγκατάθεση του ηγετικού πυρήνα της δημοτικής παράταξης της Ν.Δ. Ο Δήμαρχος και η παράταξή του έχουν την ευθύνη. Για άλλη μια φορά κατάργησαν το Δ.Σ. Δεν υπάρχει απόφαση του Δ.Σ του Α.Ο που να ορίζει 50 ευρώ ανά ώρα και γήπεδο. Όλα αυτά αποτελούν επιβολή μιας δημοτικής εξουσίας που δεν σέβεται τους στοιχειώδεις κανόνες της δημοκρατίας και της διαφάνειας.

Επανέρχομαι για πολλοστή φορά και ζητώ την κατάργηση του κεφαλικού φόρου που ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία της παράταξης του επιβάλλει στα παιδιά και τους πολίτες του Βύρωνα για να παίξουν στα γήπεδα 5Χ5 της Εργάνης. Καλώ τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης και όλους τους δημοτικούς συμβούλους να φέρουν στο δημοτικό συμβούλιο την αθλητική πολιτική του Δήμου και να ζητήσουν την κατάργηση της πληρωμής σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Δημήτρης Σουλιώτης

Μέλος της Διοίκησης του Α.Ο Δήμου Βύρωνα



Βύρωνας 15.3.2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου