Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΑΤΙΜΩΡΗΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ



Ο Δήμαρχος Βύρωνα και στελέχη της Ν.Δ της Δημοτικής Παράταξης Χαρδαλιά


ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Οργιάζουν οι «ποντικοί» της αδιαφάνειας και το φαύλο καθεστώς της οικονομικής διαχείρισης σε νομικά πρόσωπα του Δήμο Βύρωνα

Ανακοίνωση

Της «Επιτροπής για την Απογραφή της Κατάστασης στον Δήμο Βύρωνα»

Στις υπηρεσίες του «Συμπαραστάτη του Δημότη» κ. Δ. Σάρολα, αναγκάστηκε τελικά να καταφύγει το μέλος της Επιτροπής μας κ. Δ. Σουλιώτης, προκειμένου να του παραδοθούν έγγραφα, τα οποία σχετίζονται με την Οικονομική Διαχείριση του Αθλητικού Οργανισμού (Α.Ο), ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου Δικαίου, που έχει συσταθεί από τον Δήμο Βύρωνα για τις ανάγκες υποτίθεται του αθλητισμού…... Ο Δ. Σουλιώτης είναι μέλος του Δ.Σ του Α.Ο από τις αρχές του 2009.

Υπενθυμίζεται ότι η Μαρία Βυρίνη, Πρόεδρος του Α.Ο, πρώην δημοτική Σύμβουλος στην παράταξη του κ. Χαρδαλιά και τοπικό στέλεχος της Ν.Δ Βύρωνα, πρίν από 45 μέρες περίπου, ΑΡΝΉΘΗΚΕ στον κ. Σουλιώτη την παράδοση εγγράφων, που σχετίζονται με το άνοιγμα κρυφού τραπεζικού λογαριασμού και την παράνομη διαχείριση των οικονομικών του Α.Ο. και αυτός είναι ο λόγος της προσφυγής στον κ. Σάρολα. Είναι φανερό ότι η κ. Βυρίνη γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τους νόμους, την δημοκρατία και την διαφάνεια υπακούοντας στις ανάγκες απόκρυψης τόσο των δικών της ευθυνών όσο και του Δημάρχου.

Σύμφωνα, με όσα είπε ο κ. Σάρολας στον Δ. Σουλιώτη, που τον επισκέφτηκε την Δευτέρα το πρωί στο Δημαρχείο, η κ. Βυρίνη δήλωσε στον «συμπαραστάτη του Δημότη» ότι θα διαβουλευθεί πρώτα με τον Δήμαρχο και με τον νομικό σύμβουλο του Δήμου και μετά θα απαντήσει..….. Αυτός είναι ο εκλεκτός στρατός του προέδρου της Ν.Δ κ. Σαμαρά και σε αυτό το κατάντημα έχουν φτάσει οι διαχειριστές της δημοτικής εξουσίας στο Δήμο Βύρωνα!

Η ύπαρξη κρυφού τραπεζικού λογαριασμού, που τον διαχειρίζονταν άγνωστο μέχρι στιγμής πρόσωπο αλλά και η άρνηση του Δημάρχου και του Α.Ο να δώσουν τα ζητούμενα στοιχεία, σε ένα μέλος μάλιστα της Διοίκησης του Α.Ο, όπως είναι ο κ. Σουλιώτης, φανερώνει ότι η δημοτική εξουσία καταστρατηγεί τα δικαιώματα των πολιτών και την αρχή της διαφάνειας, προφανώς γιατί επιδιώκει να κρύψει μια διάτρητη οικονομική διαχείριση στον Α.Ο, που γινόταν πίσω από την πλάτη των δημοτών και της Διοίκησης του Οργανισμού.

Στο «περίμενε» επίσης βρίσκεται και η άλλη αίτηση στον κ. Σάρολα με την οποία ζητείται από κατοίκους του Βύρωνα, η παράδοση στοιχείων του Πολιτιστικού Κέντρου (Π.Κ), που σχετίζονται με τις εισπράξεις του Φεστιβάλ των Βράχων στην τελευταία 5ετία . Όπως είναι γνωστό η κ. Πηνελόπη Δάφνη, πρόεδρος μέχρι πρότινος του Π.Κ και νυν αντιδήμαρχος Πολιτισμού, πιστή στο ρόλο της συγκάλυψης των παράνομων συναλλαγών στο Π.Κ, αρνήθηκε να δώσει τα ζητηθέντα στοιχεία, προφασιζόμενη ότι θα έπρεπε προηγούμενα να αποφασίσει το Δ.Σ του Π.Κ!....

Αρχικά, η ανάδειξη του κ. Χαρδαλιά στη θέση του Προέδρου του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Βύρωνα και η μετάθεση της κ. Δάφνης στη θέση του Αντιδημάρχου για τον πολιτισμό, είχαν ερμηνευθεί λαθεμένα από πολλούς ως παραμερισμός της από την ηγεσία της πολιτιστικής πολιτικής του Δήμου. Η ερμηνεία αυτή σήμερα αποδεικνύεται λαθεμένη. Είχε διαρρεύσει ότι ενδεχόμενα η πρώην πρόεδρος είχε πέσει σε κάποια δυσμένεια εξαιτίας του διαχειριστικού σκανδάλου στο θερινό Φεστιβάλ του Δήμου Βύρωνα, μετά από τις συντριπτικές καταγγελίες, που ως γνωστό έγιναν πέρυσι , για καταστρατήγηση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, τεράστια Φοροδιαφυγή , κλοπή ΦΠΑ και κομπίνες στη τήρηση διπλών λογιστικών βιβλίων κ.α, ένα παράνομο καθεστώς αδιαφάνειας και συναλλαγής, που διευθυνόταν από τον Δήμαρχο και όπως αποδεικνύεται τώρα απο την Πρόεδρο του Π.Κ. κ. Δάφνη Πηνελόπη.

Η εξέλιξη των πραγμάτων αποδεικνύει ότι η κ. Πηνελόπη Δάφνη και ο Δήμαρχος υπηρετούν και συγκαλύπτουν την ίδια σκανδαλώδη και αδιαφανή πολιτική στο Π.Κ και ότι στην πραγματικότητα η ανάληψη των πολιτιστικών προεδρικών καθηκόντων στον Δήμαρχο, δεν έχει καμιά σχέση με την ανάληψη των ευθυνών του Π.Κ , αλλά είναι μια κίνηση ταχτικής, που πηγάζει από την ανάγκη να ηγείται αυτός ο ίδιος τυπικά στο νέο νομικό πρόσωπο για τον πολιτισμό, ώστε να διαχειρισθεί όλες τις διαδικασίες της συγκάλυψης των οικονομικών σκανδάλων καθώς στο προσεχές μέλλον το Π.Κ ίσως υποχρεωθεί να αντιμετωπίσει νέες έρευνες και δικαστικές διώξεις παρά την προστασία που του παρέχουν μέχρι σήμερα η κυβέρνηση του μνημονίου και συνολικότερα οι μηχανισμοί του σάπιου καθεστώτος του δικομματισμού και των δορυφόρων του.

Η «Επιτροπή για την Καταγραφή της Κατάστασης στον Δήμο Βύρωνα».

Βύρωνας 18.4.2011





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου