Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

Το Κοινωνικό Φαρμακείο Βύρωνα διανύει τον 12ο χρόνο λειτουργίας του

 



Από τις 30 Οκτωβρίου του 2012 που, με πρωτοβουλία του γνωστού αγωνιστή και πολιτικού εξόριστου της δικτατορίας κ. Δημήτρη Σουλιώτη και με τη συστράτευση μιας ομάδας πολιτών, γιατρών και φαρμακοποιών, ιδρύθηκε στην πόλη μας το Κοινωνικό Φαρμακείο Βύρωνα (εν συντομία Κ.Φ.Β.), πέρασαν 11 χρόνια και 2 μήνες. 

 

Βασισμένο στις  αρχές της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της προσφοράς, παρέχει δωρεάν φάρμακα και ιατρικές εξετάσεις σε άνεργους και άπορους συμπολίτες μας, από δε την ίδρυσή του, μέχρι σήμερα, έχουν εξυπηρετηθεί περισσότερα από 44.000 άτομα!

Το Κοινωνικό Φαρμακείο δεν αφορά μόνο το Βύρωνα, αλλά καλύπτει τις ανάγκες των ανασφάλιστων συμπολιτών μας σε όλες τις όμορες περιοχές και τους δήμους όπως λ.χ: Παγκράτι, Δάφνης-Υμηττού, Ν. Σμύρνης, Καισαριανής, Ζωγράφου, Χολαργού κ.α, δηλαδή καλύπτει κάθε ανασφάλιστο πολίτη ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας του.

Το Κ.Φ.Β. δεν χρηματοδοτείται από κανέναν επίσημο δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα, δεν σχετίζεται με Μ.Κ.Ο., δηλαδή αποτελεί μια γνήσια οντότητα κοινωνικής αλληλεγγύης που αυτοσυντηρείται, η δε κοινωνική του δράση έχει αναγνωριστεί και από χώρες του εξωτερικού, όπως η Γαλλία, η Γερμανία, οι Η.Π.Α., η Αγγλία κ.α., οι οποίες μάλιστα κατά διαστήματα συνδράμουν με ποσότητες φαρμάκων, όπως το αυτό πράττουν και απλοί πολίτες ή κοινότητες (για παράδειγμα της Ελληνικής κοινότητας της Τζέντας της Σαουδικής Αραβίας, μέσω του Προέδρου της).

Διανύοντας τον 12ο χρόνο της λειτουργίας του συνεχίζει, στην οδό Ελλησπόντου αρ. 21, την προσπάθεια στήριξης των συνανθρώπων μας χάρη στην εθελοντική προσφορά της 14μελούς (παλαιότερα 18μελούς) συλλογικότητάς του.

Δείτε στο Youtube την συνέντευξη του κ. Δημήτρη Σουλιώτη στον αείμνηστο Σωτήρη Παπαμιχαήλ 


Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022, ορισμένες δημοτικές παρατάξεις, συλλογικότητες, φορείς και τύπος (έντυπος ή ηλεκτρονικός) του Βύρωνα, τίμησαν την προσφορά της συλλογικότητας με μιαν αναμνηστική πλακέτα.

 

 
Διαβάστε το άρθρο:   

Τιμήσαμε την προσφορά της συλλογικότητας του Κοινωνικού Φαρμακείου Βύρωνα

 
Όπως το αυτό έπραξε αργότερα, μέσα στο 2023, και η Δημοτική Αρχή του Δημάρχου Γρηγόρη Κατωπόδη.
 
Διαβάστε επίσης το άρθρο:
Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021:
Πολίτες με πρότασή τους αιτούνται την βράβευση και την στήριξη του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Βύρωνα (Κ.Ι.Φ.Β.)

 

Ο κ. Δημήτρης Σουλιώτης
 
Βύρωνας, η πόλη μας
4 Ιανουαρίου 2024



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου