Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Οδοιπορικό της ντροπής στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Βύρωνα

Αγαπητοί συνδημότες

Κάναμε ένα οδοιπορικό στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Βύρωνα και αποτυπώσαμε την κατάσταση τους.

Πρόκειται για μια πρώτη έρευνα που θα συνεχιστεί.

1ος και 5ος Παιδικός Σταθμός - Σωσιγένους 10

Παλιό κτήριο της δεκαετίας του 60 το οποίο έχει διαμορφωθεί όπως-όπως σε παιδικό σταθμό. Δεν πληρεί καμία από τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας όπως ορίζονται από τους νόμους. Χωρίς ασανσέρ και με μία εξωτερική σκάλα στην έξοδο, Ξύλινα κουφώματα που μπάζουν κλπ.







2ος Παιδικός Σταθμός Παύλου Μελά 2

Ισόγειο κτήριο δίπλα στις ταβέρνες του Καρέα. Σε ισόγειο πολυκατοικίας. Κτήριο που δεν προβλέπεται για παιδικός σταθμός αλλά ωστόσο σε καλή κατάσταση αν και με λίγες ελλείψεις. Μπροστά του υπάρχει και παιδική χαρά σε πολύ καλή κατάσταση. Ως γνωστό στον Καρέα είναι άλλος Θεός (βλέπε γυμναστήρια, συντριβάνια κλπ)





3ος Παιδικός Σταθμός Γρανικού και Ζακύνθου

Εγκαινιάστηκε το 2014. Καινούργιο κτήριο με όλες τις προδιαγραφές. Πραγματικό στολίδι. Η εξαίρεση όμως δεν αναιρεί τον κανόνα. Τον επιβεβαιώνει. 

Ότι οι παιδικοί σταθμοί του δήμου είναι σε άθλια κατάσταση.






4ος Παιδικός Σταθμός, Ταύρου 4

Ένα δυόροφο κτήριο με πολλά προβλήματα, στο οποίο στο δεύτερο όροφο βρίσκεται κανονικό διαμέρισμα.




Μεγαλύτερο εκ των οποίων η γειτνίαση του με βενζινάδικο στα 30 μέτρα με ότι αυτό συνεπάγεται. 




Μάλιστα σε επίσης 30 μέτρα απόσταση από το Βενζινάδικο ο δήμος έχει δώσει άδεια για δημιουργία ιδιωτικού κέντρου ενασχόλησης και ψυχαγωγίας παιδιών, Παρ όλες τις απαγορεύσεις των Νόμων και των Προεδρικών διαταγμάτων. 





Τον Δεκέμβριο με τις βροχές παρατηρήσαμε και δύο ακόμα λυπηρά φαινόμενα. Ο Παιδικός Σταθμός έμπασε νερά και οι γονείς κλήθηκαν να πάρουν τα παιδιά νωρίτερα αδιαφορώντας φυσικά η δημοτική αρχή για το αν δούλευαν και αν θα μπορούσαν να πάνε. η διαρροή προκλήθηκε από βουλωμένο λούκι του ιδιοκτήτη που μένει από πάνω

Ο Παιδικός σταθμός χρίζει άμεσης μόνωσης!




Σαν να μην έφτανε αυτό οι τέντες είναι σκισμένες και φυσικά είναι αδύνατον να συγκρατήσουν το νερό. Αντιθέτως στον δεύτερο όροφο που μένει ο ιδιοκτήτης οι τέντες είναι σε άριστη κατάσταση




Τονίζουμε το πάγιο αίτημα μας για αναζήτηση νέου κτηρίου για τον παιδικό σταθμό.

Μέχρι τότε η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε για επισκευές. Πραγματοποιήθηκαν κάποιες, μένει να δούμε αν θα συνεχιστούν.

Παρακολουθούμε την Διαύγεια αν θα γίνει αναρτητέα η σύμβαση η οποία επικαλείται η κ. Κλωνάρη οτι έχει υπογραφεί για την εγκατάσταση ενεργητικής πυρασφάλειας στον Παιδικό Σταθμό

https://diavgeia.gov.gr/f/dimosbyrona


6ος και 9ος Παιδικός Σταθμός - Βορείου Ηπείρου 7

Στεγάζονται σε κτήριο δεκαετίας του 50 χωρίς τις ανάλογες προδιαγραφές ασφαλείας όπως ορίζονται.




Στην σελίδα μάλιστα των παιδικών σταθμών του δήμου μας επιδεικνύουν τις δύο κάτωθι φωτογραφίες. Για διαφήμιση ίσως; Το μόνο που βλέπουμε είναι μερικές ακατάλληλες τραμπάλες, λάστιχα αυτοκινήτων και έναν χώρο με χαλίκι που δεν πληρεί καμία ασφάλεια μια και θα έπρεπε να υπάρχει στο έδαφος ελαστικός τάπητας.





7ος Παιδικός Σταθμός - Λεωφόρος Καρέα και Δάφνης

Ένα πραγματικά απαράδεκτο κτήριο επίσης της δεκαετίας του 50. 

Μάλιστα το 2013 η Στάση Βύρωνα είχε βγάλει ένα άρθρο για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν. Παραθέτουμε τον σύνδεσμο. 

http://stasivyrona.blogspot.gr/2013/05/7-7.html

Βεβαίως οταν έγινε δημοτική αρχή έκτοτε επικράτησε σιωπή.







8ος Παιδικός Σταθμός - Αναλήψεως 46

Ακόμα ένα κτήριο δεκαετίας του 50. Χωρίς προδιαγραφές. Παλιά κουφώματα που μπάζουν απο παντού με κόντρα πλακέ για προστασία από τυχόν σπάσιμο τζαμιού και πατέντες με μπάρες για ασφάλεια στα παράθυρα. Χωρίς ασανσέρ και με σκάλες χωρίς τάπητα ασφαλείας.





10ος Παιδικός Σταθμός - Χείλωνος 34

Εγκαινιάστηκε το 2006. Σύγχρονο κτήριο με όλες τις προϋποθέσεις. Τα εύσημα θα πρέπει να αποδοθούν στην δημοτική αρχή Νίκου Ρογκάκου ο οποίος είχε προχωρήσει σε απαλλοτρίωση του χώρου. Διαφορετικά εκεί τώρα θα βλέπαμε πολυκατοικία.

Εδώ βλέπουμε μια φωτογραφία από την σελίδα του δήμου. Με την παιδική χαρά και τον Παιδικό Σταθμό ολοκαίνουργια. Μπορεί και να είναι κάποια φιλοσοφία ζωής των αρμοδίων του δήμου του τύπου "Περασμένα μεγαλεία διηγόντας τα να κλαίς" 





Σήμερα η κατάσταση είναι διαφορετική. 

Δείτε φωτογραφίες από την σημερινή κατάσταση της παιδικής χαράς και το επικίνδυνο και ασυντήρητο πλέον όργανο δραστηριοτήτων από το οποίο έχει απομείνει μόνο ένα κουφάρι.

Και θα, θα, θα, ο Κύριος Καραγιάννης θα τις φτιάξει τις παιδικές χαρές... από θα χορτάσαμε, έργα δεν βλέπουμε



Συμπερασματικά η πλειοψηφία των παιδικών σταθμών βρίσκονται σε κτήρια ακατάλληλα 50 έως 60 χρόνων με μεγάλες ελλείψεις στις προδιαγραφές ασφαλείας.

Ως Δημοκρατική ενότητα και με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών και το συμφέρον των πολιτών, δεσμευόμαστε να φέρουμε το θέμα σε προσεχές δημοτικό συμβούλιο

Βασικό αίτημα της Δημοκρατικής Ενότητας Δήμου Βύρωνα 
είναι ο προγραμματισμός απο την Δημοτική Αρχή ενοικίασης νέων σύγχρονων κτιρίων, κατάλληλα για παιδικούς σταθμούς καθώς και ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟΛΛΟΤΡΙΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου