Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ Δ.Σ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ


Προς:
Την Δημοτική Αρχή Βύρωνα
Τις Δημοτικές Παρατάξεις και ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους Βύρωνα


ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΒΥΡΩΝΑ
ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ
ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΔΥΤΟΥ

ΖΗΤΑΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΑΜΕΣΩΝ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ - ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΔΟΜΗΣΗΣ - ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ - ΤΙΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΣΤΙΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Εμείς που υπογράφουμε το παρόν υπόμνημα διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε ότι για πολλά χρόνια τόσο η προηγούμενη δημοτική αρχή όσο και η σημερινή επέδειξαν και επιδεικνύουν μια ακατανόητη αδιαφορία σχετικά με την επισκευή κατεστραμμένων τμημάτων πεζοδρομίων, τα οποία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για την ασφάλεια των πεζών. Γνωρίζουμε την νομοθεσία για τις υποχρεώσεις του Δήμου και των ιδιοκτητών των ακινήτων για τα αντίστοιχα πεζοδρόμια, αλλά αυτό δεν αλλάζει την υποχρέωση του Δήμου να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την άμεση αντιμετώπιση αυτής της επικίνδυνης και προκλητικής κατάστασης.

Μολονότι θα σας είναι ασφαλώς γνωστό θεωρούμε αναγκαίο να υπογραμμίσουμε ότι η πόλη του Βύρωνα είναι γεμάτη από πεζοδρόμια τα οποία είτε ολόκληρα είτε σημαντικά τμήματά τους ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΑ και αποτελούν επικίνδυνες παγίδες για την σωματική ακεραιότητα και την ζωή την δική μας, των συμπολιτών μας, γενικά όλων των πεζών.  

Ένα τέτοιο τμήμα πεζοδρομίου, απόλυτα κατεστραμμένο και επικίνδυνο, βρίσκεται επί της Ελλησπόντου 18 γωνία, στην συμβολή του με την οδό Μαδύτου. Το τμήμα αυτό, μήκους περίπου 3 μέτρων, απαιτούμε από την δημοτική αρχή να επισκευασθεί άμεσα προκειμένου να αποτραπούν περαιτέρω επικίνδυνες πτώσεις και τραυματισμοί, καθώς είναι γνωστό ότι πτώσεις πολιτών στο σημείο αυτό είναι διαχρονικά πολλές και έχουν προκαλέσει αρκετούς, ευτυχώς, ελαφρούς  τραυματισμούς πολιτών.

Πέρα από το συγκεκριμένο αίτημα θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι τόσο η δημοτική αρχή όσο και ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο  πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά και συστηματικά με την συνολική κατάσταση των πεζοδρομίων σε συνάρτηση με την αλλαγή των όρων δόμησης της πόλης (καθώς αυτή κινδυνεύει να μεταβληθεί σε μια δεύτερη Κυψέλη) των ελεύθερων χώρων και των ασφαλτοστρώσεων, οι περισσότερες από τις οποίες συνιστούν ανοιχτά σκάνδαλα και απροσχημάτιστες παραβιάσεις της νομιμότητας και να προγραμματίσουν άμεσες παρεμβάσεις για τον προγραμματισμό και την σύγχρονη αλλαγή μιας γενικευμένης, θλιβερής και επικίνδυνης κατάστασης που σφραγίζει την πόλη του Βύρωνα. 



Βύρωνας 27/2/2019

Υπεύθυνος υπογραφών και επικοινωνίας:
Δ. Σουλιώτης, Ελλησπόντου 12 - Βύρωνας
210-7628209 + 6977 - 747431

 Το κατεστραμμένο πεζοδρόμιο Ελλησπόντου και Μαδυτού




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου