Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 3ου δημοτικού σχολείου Βύρωνα




Βύρωνας, 05/10/2016

ΠΡΟΣ:
- Δήμαρχο
- Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Βύρωνα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
- Διευθυντή 3ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα
- Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βύρωνα
- Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Βύρωνα

ΚΤΙΡΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Η επιστολή αυτή αποτελεί συνέχεια των εγγράφων που έχουν κατατεθεί στον Δήμο Βύρωνα και αφορούν στα κτιριακά προβλήματα του 3ου δημοτικού σχολείου Βύρωνα και, συγκεκριμένα:

1. του εγγράφου με αριθμό πρωτοκόλλου 175/2-05-2016 που είχε αποσταλεί από την κα. Κων/να Παλαιολόγου, Διευθύντρια του 3ου δημοτικού

2. του εγγράφου με αριθμό πρωτοκόλλου 24019/23-09-2016 που απέστειλε το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων καθώς και των συναντήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βύρωνα κο. Μιχαήλ Καραγιάννη (πολλάκις) και του Δημάρχου κου. Γρηγόρη Κατοπώδη με τη Διευθύντρια αλλά και με μέλη του ΔΣ του Συλλόγου στο χώρο του σχολείου ή στα γραφεία του Δήμου.

Τα προβλήματα που εντοπίσαμε και σας καταθέσαμε με τα προαναφερόμενα έγγραφα αφορούν σε θέματα ασφάλειας, λειτουργικότητας και συντήρησης. Αναλυτικότερα ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ:

1. ο αύλειος χώρος έχει υποστεί σοβαρές φθορές και δημιουργούνται επικίνδυνες συνθήκες για τα παιδιά.

2. η πόρτα επι της Μεσολογγίου δε λειτουργεί οπότε δεν υπάρχει πρόσβαση – είσοδος σε ασθενοφόρο ή κάποιο άλλο όχημα εάν παραστεί ανάγκη.

3. χρειάζεται κατασκευή ξεχωριστής πόρτας για το νηπιαγωγείο για την προσέλευση – αποχώρηση των μαθητών του στο σχολείο, αφού η πόρτα που το εξυπηρετεί είναι του δημοτικού η οποία μένει ανοικτή διαφορετικές ώρες με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επαρκής φύλαξη του σχολικού χώρου.

4. δεν υπάρχει αίθουσα υπολογιστών για να διδάσκεται το μάθημα της πληροφορικής το οποίο από φέτος είναι υποχρεωτικό για όλες τις τάξεις του δημοτικού.

Αναφορικά με τα παραπάνω, θεωρούμε το θέμα της ασφάλειας εξαιρετικά ΚΡΙΣΙΜΟ και σας καθιστούμε ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ για την ασφάλεια των παιδιών μας στο χώρο του σχολείου και για την ποιότητα του σχολικού περιβάλλοντος.

Θεωρούμε ότι η Τεχνική Υπηρεσία οφείλει να εκπονήσει μελέτες, να συντάξει τεχνικές εκθέσεις, να εποπτεύσει τις απαιτούμενες εργασίες και να εγγυηθεί για το τελικό αποτέλεσμα.


Σας ζητάμε:
να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης του αύλειου χώρου και η δημιουργία αίθουσας υπολογιστών.

να λάβουμε ουσιαστική ενημέρωση όλων των εκπονούμενων μελετών, των τεχνικών εκθέσεων και του μητρώου επισκευών και να προσκομισθούν τα έγγραφα καταλληλότητας του σχολικού κτιρίου.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

3ου δημοτικού σχολείου Βύρωνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου