Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΒΥΡΩΝΑ



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ

Ανακοίνωση
Δ. Σουλιώτη


Μετά τα δημοσιεύματα της Επιτροπής
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ
Ο ΑΓΩΓΟΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Ε΄ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΟΛΥΜΠΟΥ!

Σε αντίθεση με τους αραχτούς και αμειβόμενους αντιδημάρχους και τους διευθυντές λουφαδόρους της τεχνικής υπηρεσίας, στο πλευρό των κατοίκων στάθηκαν η μηχανικός του Δήμου κυρία Αναγνώστου και ο υπάλληλος κ. Ντάσιος.


Όπως έγινε γνωστό μετά την δημόσια καταγγελία της Επιτροπής μας, (ξαναδημοσιεύεται παρακάτω), το καθεστώς της σήψης,   που επικρατεί στα ηγετικά κλιμάκια του  Δήμου, αλλά και σε συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών, αναγκάστηκε τελικά να κινητοποιηθεί…. Αυτό που το καθεστώς της λούφας με διάφορες προφάσεις,  αρνιόνταν να κάνει επί 10 ημέρες,  έτρεξε να το κάνει σε ελάχιστο χρόνο, μετά την δημοσίευση της καταγγελίας των πολιτών!...Έτσι την επόμενη κιόλας ημέρα Τρίτη 11.9, «ξέθαψαν» τα καπάκια  εισόδου των φρεατίων, που τα είχαν φράξει με άσφαλτο                «οι αγαπημένοι  εργολάβοι» της δημοτικής αρχής και κλήθηκε η ΕΥΔΑΠ, η οποία και αποκατάστησε την λειτουργία των αγωγών αποχέτευσης. Με την παρέμβαση της Επιτροπής δηλ., γλύτωσαν οι κάτοικοι, τα παιδιά και τα σπίτια τους, από την πλημμύρα των μολυσμένων λυμάτων και την αφόρητη δυσοσμία, που κατέκλυζε την περιοχή για δέκα μέρες.

Συγχαρητήρια στο άξιο προσωπικό
Πρέπει να τονισθεί ότι σε αντίθεση με την ανάξια πολιτική ηγεσία του Δήμου και την ανύπαρκτη διεύθυνση των τεχνικών υπηρεσιών, από την αρχή που εμφανίστηκε το πρόβλημα των λυμάτων, στο πλευρό των κατοίκων βρέθηκαν, η μηχανικός κ. Αναγνώστου,  προϊσταμένη σήμερα του τομέα αποχέτευσης του Δήμου, καθώς και ο υπάλληλος κ. Ντάσιος ( αν καλά μας μετέφεραν κάτοικοι το όνομά του), αλλά και κάποιοι  άλλοι υπάλληλοι οι οποίοι, όπως ενημερωθήκαμε από δημοτική πηγή , προσπάθησαν να βγάλουν από τον λήθαργο το καθεστώς της «λούφας και της παραλλαγής» που επικρατεί στην Τεχνική Υπηρεσία, με ευθύνη του  Χαρδαλιά -  Ζούμπου - Θεολογίτη.

Γιατί ο  Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών δεν πηγαίνει κανονικά στην δουλειά του;

Είναι σε όλους γνωστό ότι ο διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών κ. Θεολογίτης, απουσιάζει συστηματικά από το γραφείο του και επισκέπτεται την υπηρεσία τις μεσημβρινές, κατά βάση, ώρες, (κατά τις 2 και…) προφανώς για διεκπεραίωση υπογραφής εγγράφων ή άλλων υπηρεσιακών διευθετήσεων και εντολών. Το γεγονός αυτό, που διαρκεί αρκετά χρόνια τώρα, είναι σε γνώση του Δημάρχου ο οποίος έχει προφανώς δώσει την έγκρισή του!....Αν δεν είναι έτσι περιμένουμε από τον κ. Χαρδαλιά να μας διαψεύσει.

Είναι γνωστό ότι ο Δήμαρχος, ο οποίος κατέχεται από εμμονές απολυταρχίας, φαίνεται να κυριαρχείται από την αντίληψη ότι τα πάντα είναι ιδιοκτησία Του, ότι  ο ίδιος είναι ένα είδος εναλλακτικού Υπαλληλικού Κώδικα και ότι μπορεί να «λύνει και να δένει» έξω από κάθε δημοκρατική αρχή  και νομιμότητα και φυσικά έξω και πέρα από τα ηθικά και υλικά συμφέροντα των εργαζομένων και του Δήμου. Δεν θα γίνει άλλο ανεκτό αυτό. Με την πάλη του ο λαός θα πετάξει από πάνω του όλες τις δυνάμεις που τον δυναστεύουν. Κάθε Δήμαρχος πρέπει να ξέρει πώς ο κάθε διευθυντής δημοτικός υπάλληλος, πληρώνεται από τον ελληνικό λαό για να προστατεύει και να προάγει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και του Δήμου και δεν έχει δικαίωμα κανένας δήμαρχος να επιτρέπει παράνομα προνόμια σε κανένα υπάλληλο!

Στο μεταξύ, στη προσπάθεια να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα των αγωγών αποχέτευσης στην Γρηγορίου Ε,΄ αποδείχτηκε ότι οι συνειδητοί υπηρεσιακοί παράγοντες, που έτρεχαν να βρούνε μια άκρη, βρέθηκαν μπροστά σε σοβαρά προβλήματα καθώς  διαπιστώθηκε ότι οι χάρτες της Τεχνικής Υπηρεσίας, σχετικά με την πραγματική θέση των φρεατίων και των αγωγών  αποχέτευσης, έχουν σοβαρά λάθη και μεγάλες ελλείψεις,  δεν απεικονίζουν τις πραγματικές θέσεις των φρεατίων κλπ!

Για την απαράδεκτη υπολειτουργία της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Βύρωνα, τα τεράστια ελλείμματα στην συντήρηση υποδομών,  την επάρκεια του τεχνικού προσωπικού, το συνεχές σκάνδαλο των εργολαβικών ασφαλτοστρώσεων, για το κόστος των έργων που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια, τις επικίνδυνες «βαρβαρότητες» που έχουν διαπραχθεί στις επισκευές ορισμένων  παιδικών χαρών  και άλλα ζητήματα, η Επιτροπή μας ελπίζει ότι θα είναι σε θέση να δώσει μια εμπεριστατωμένη έκθεση στο άμεσο μέλλον.

Δ. Σουλιώτης
Συντονιστής της Επιτροπής
16.9.2012



      

         







Δημοτική Αρχη Ν.Δ/Χαρδαλιά
ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΑΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΙΩΤΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

 Δέκα μέρες  τα βοθρολύματα και η δυσοσμία πνίγει Δημαρχείο και την γύρω περιοχή και  το σάπιο καθεστώς του Δήμου κοροϊδεύει τους διαμαρτυρόμενους πολίτες!

«Επιτροπή για την Καταγραφή της Κατάστασης του Δήμου Βύρωνα»
Α ν α κ ο ί ν ω σ η

Πάνω από 10 μέρες τώρα λύματα από βόθρους της ΕΥΔΑΠ κατακλύζουν την οδό Γρηγορίου του Ε΄, στο δίπλα ακριβώς από το Δημαρχείο και τον ΑΒ Βασιλόπουλο και ενώ με την αφόρητη δυσοσμία τους έχουν προκαλέσει την δυσφορία και τις έντονες διαμαρτυρίες των πολιτών, η δημοτική αρχή πνιγμένη στο καθεστώς της σήψης και της παρακμής μαζί με την ΕΥΔΑΠ αδιαφορεί και εμπαίζει τους πολίτες.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα λύματα, εκτός από τους δρόμους, έχουν κατακλύσει και  υπόγεια  παρακείμενων κατοικιών, ενώ από κατοίκους μας αναφέρθηκε ότι λύματα βόθρων κατεβαίνουν και από την κοντινή οδός Ολύμπου!... Θα πρέπει να σημειωθεί, επίσης, ότι αρκετές οικογένειες έχουν μικρά παιδιά, τα οποία είναι εκτεθειμένα στα λύματα των βόθρων, τα οποία είναι μολυσματικά και συνεπώς εκτός των άλλων δημοτικών υπηρεσιών θα πρέπει να κληθεί άμεσα και το υγειονομείο.  

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας , η ΕΥΔΑΠ, που κλήθηκε αρχικά από κατοίκους να επέμβει, αποφάνθηκε ότι τα λύματα προέρχονται από αγωγούς αποχέτευσης, που η είσοδος όμως των φρεατίων τους έχει  κλεισθεί, προφανώς  από τους εργολάβους  που έκαναν παλαιότερα τα δημοτικά έργα οδοστρώσεων (!...), με αποτέλεσμα η ΕΥΔΑΠ να αρνείται  κάθε επέμβαση, αν προηγούμενα ο Δήμος- που έχει την ευθύνη του φραξίματος του φρεατίου- δεν προχωρήσει στο άνοιγμά του! Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το φαινόμενο αυτό δηλ του βουλώματος φρεατίων είναι εξαιρετικά σύνηθες καθώς η ασυδοσία των εργολάβων προστατεύεται συχνά από διεφθαρμένες πολιτικές και δημοτικές αρχές και τις γνωστές δημοσιοϋπαλληλικές κλίκες, πάντα φυσικά με το αζημίωτο…..

Μετά την ΕΥΔΠΑ, οι υπήκοοι του διεφθαρμένου δικομματισμού και των εκπροσώπων τους στην Τ.Α,  απευθύνθηκαν στις υπηρεσίες του Δήμου, και επισκέφτηκαν την τεχνική υπηρεσία, από την οποία ζήτησαν να αντιμετωπίσει άμεσα το πρόβλημα. Οι υπάλληλοι της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Βύρωνα, αρμόδιοι για ζητήματα αποχέτευσης αρνήθηκαν ωστόσο και αυτοί να παρέμβουν, προφασιζόμενοι ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ δουλειά αλλά καθήκον του τμήματος οδοποιίας, η οποία με την σειρά της,  όπως μας είπαν κάτοικοι, αρνήθηκε επίσης να κουνήσει το χεράκι της για να βάλλει τέρμα σε μια πράγματι ανυπόφορη κατάσταση!....

Όπως ήταν επόμενο, ο ακοίμητος και μεγάλος Δημήτριος Ζούμπος, αντιδήμαρχος των  τεχνικών υπηρεσιών, και ο μεγάλος Δήμαρχος του πιο ακριβού, του πιο υπερχρεωμένου και του πιο ρυπαρού Δήμου της Αττικής, επί 10 ημέρες και ενώ οι ρυπαρότητες και οι απαίσιες οσμές των βόθρων σαρώνουν την περιοχή του Δημαρχείου και των γύρω δρόμων αυτοί ως συνήθως λάμπουν με την απουσία τους!.... Καλά, σε τέτοια υψηλή βαθμίδα έχει φτάσει η φημισμένη ευαισθησία του πολιτισμού τους ώστε δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι οι πολίτες πιάνουν τον μύτη τους όταν περνάνε από το Δημαρχείο;   

Η «Επιτροπή για την Καταγραφή της Κατάσταση του Δήμου Βύρωνα»

10.9.2012  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου