Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Μύνημα αλληλεγγύης στο Σωματειο Εργαζομένων Δήμο Βύρωνα


ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ


Προς

Τη Διοίκηση του Σωματείου εργαζομένων Δήμου Βύρωνα


Χαιρετίζουμε τον αγώνα σας ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές και συμπεριφορές της Δημοτικής Αρχής Βύρωνα και δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στα δίκαια αιτήματά σας.


Η πρωτοβουλία του Σωματείου να ενημερώσει τις δημοτικές παρατάξεις και τις άλλες τοπικές οργανώσεις του Βύρωνα είναι σωστή και ανταποκρίνεται σε μια ανάγκη που είναι ουσιαστική .


Πιστεύουμε ότι είναι άμεση ανάγκη η ενημέρωση αυτή να κατέβει στον ίδιο τον λαό της πόλης. Πρέπει να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας ποιος είναι ο πραγματικός υπεύθυνος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η καθαριότητα και οι άλλες λειτουργίες του Δήμου και της πόλης του Βύρωνα. Μην επιτρέψετε να φορτώνουν στο σωματείο και τους εργαζόμενους τις συνέπειες της αντιλαϊκής και τυχοδιωκτικής πολιτικής τους και τις δικές τους επιλογές ! Αποδοκιμάζουμε τις απειλές και τα υπονοούμενα του Δημάρχου ενάντια στους συνδικαλιστικούς αγώνες.


Η ευθύνη δεν περιορίζεται μόνο στο Δήμαρχο, είναι συνολικότερες. Οι δυνάμεις που συγκροτούν την Δημοτική Αρχή της Ν.Δ στο Βύρωνας, οι οποίες αρνούνται την ικανοποίηση αυτονόητων και δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων στον Δήμο, αποτελούν προέκταση και οργανικά στοιχεία του δικομματικού συστήματος και φορείς των αντιλαϊκών πολιτικών. Θέλουν να εμφανίζονται ότι είναι κάτι άλλο, κάτι το διαφορετικό. Δεν είναι άλλο, ούτε είναι κάτι το διαφορετικό. Είναι ΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Αυτό που έχει καταδικάσει τον εργαζόμενο λαό στην ανεργία, στην φτώχεια , την πείνα. Συμμετέχουν, υπηρετούν και είναι απολογητές, ακόμα και τώρα, της πολιτικής, που γέννησε την οικονομική κρίση, την υπερχρέωση της χώρας, το μνημόνιο, τα δεινά του εργαζόμενου λαού.


Καταδικάζουμε τις ψευδολογίες και τις συκοφαντίες της δημοτικής εξουσίας ενάντια στους εργαζόμενους του Δήμου και το Σωματείο τους. Είμαστε βέβαιοι ότι η συνδικαλιστική εμπειρία σας και η πολιτική σύνεση που πρέπει να διακρίνει την γενικότερη πολιτεία του Σωματείου, δεν θα επιτρέψουν να περάσει στις γραμμές του συνδικάτου το γνωστό σαράκι της διαίρεσης, την οποία επιδιώκει η δημαρχιακή εξουσία και συνολικότερα η δημοτική παράταξη της Ν.Δ στον Βύρωνα.


Είμαστε στο πλευρό σας. Ζητάμε να εξοφληθούν όλες οι οφειλές του Δήμου σε όλους τους εργαζόμενους. Καταγγέλλουμε τα σενάρια για την δημιουργία Εταιρίας και την ένταξη του «Φεστιβάλ των Βράχων» σε αυτή. Η ενέργεια αυτή αποβλέπει στην παράδοση του πολιτισμού σε ιδιωτικές εταιρίες και γενικά στην παραπέρα εμπορευματοποίηση της πολιτιστικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας . Αποβλέπει επίσης στην διατήρηση όλου του πλέγματος της αδιαφάνειας και της απολυταρχίας Χαρδαλιά που χαρακτήριζε μέχρι τα τώρα την οικονομική και διοικητική διαχείριση του Φεστιβάλ αλλά και άλλων νομικών προσώπων του Δήμου Βύρωνα.


Είμαστε αντίθετοι στην απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου να δημιουργήσει ξεχωριστό νομικό πρόσωπο για το ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΟΥ ΝΤΑΝΚΑΝ. Ακόμα και αυτοί από τους ειλικρινείς εργαζόμενους ή τους πολίτες, που εξ αιτίας του φόβου της δημοτικής γραφειοκρατίας και στο όνομα της ευελιξίας, υποστήριξαν την ένταξη της ΝΤΑΝΚΑΝ σε νομικό πρόσωπο, θα μπορούσαν να είχαν προτείνει την ενσωμάτωση του Κέντρου Χορού έστω στο νέο Νομικό Πρόσωπο που θα προέλθει από την σχεδιαζόμενη ενοποίηση του δημοτικού αθλητισμού και του πολιτισμού σε ένα ενιαίο, καινούργιο, Νομικό Πρόσωπο.


Εμείς που υπογράφουμε αυτό το μήνυμα πέρα από Επιτροπή είμαστε πολίτες και κάτοικοι Βύρωνα. Η πόλη είναι βρώμικη και πρέπει να αναδειχθούν οι ευθύνες της δημοτικής αρχής σε αυτή την υπόθεση. Είμαστε της γνώμης ότι τα ζητήματα που σχετίζονται με τα συστήματα καθαριότητας και τον ρόλο των εργαζομένων πρέπει να αντιμετωπισθούν από θέσεις εργασιακών αρχών και κανόνων και με κύριο γνώμονα την καθαριότητα της πόλης, για την οποία το σωματείο είναι ίσως η μόνη δύναμη που έχει δουλέψει και έχει καταθέσει με ευθύνη και δημόσια τις θέσεις της!


Δημήτρης Σουλιώτης



Με την εξουσιοδότηση της «Επιτροπής για την Καταγραφή της κατάστασης στον Δήμο Βύρωνα»



Βύρωνας 22.2.2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου